Кухонні ножі

297 товарів
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Акція
    Купуй більше - плати менше
    Економ до 20% на гуртових покупках
  3. Допоможемо обрати найкраще
    097 333 43 00

    Безкоштовна лінія

    пн-пт 9:00-19:00 сб-нд 9:00-16:30

  4. Показати ще...
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Кухонний ніж — стандартний девайс для нарізання продуктів. Універсальні та спеціальні моделі відрізняються формою та призначенням, однак в будь-якому випадку вони повинні бути гострими, безпечними та зручними у використанні. Якщо ви задумались про придбання набору кухонних ножів або окремого елементу, обов'язково ознайомтесь з основними різновидами та їх відмінностями.

Матеріал виготовлення

Ще зовсім недавно ножі виготовлялися тільки зі сталі. Зараз же виробники пропонують інші якісні матеріали:

  1. Вуглецева сталь. Це сплав заліза з вуглеводнем і іншими елементами. Вироби з нього легко заточуються, але легко піддаються корозії.
  2. Титан. Метал більш гнучкий, ніж сталь, зносостійкий.
  3. Нержавіюча сталь. Використовується для столового приладдя. Ножі з цієї сталі коштують дорожче, ніж з вуглецевої.
  4. Дамаська сталь. Це об'єднані куванням шари з різних видів сталі.
  5. Кераміка. Такі вироби дуже гострі, довго не вимагають заточування, однак нагострити їх у домашніх умовах неможливо, потрібно відправляти на завод-виробник. Крім того, керамічні ножі крихкі — при падінні можуть пошкодитись.

Види та способи виготовлення

Процес виготовлення ножів може виконуватись у різні способи:

  • кування — виготовляються такі ножі вручну, відрізняються товстим, але гострим лезом;
  • лиття — міцні, але дорожчі;
  • штампування — для дешевих моделей.

Зупинимося детальніше на видах ножів. Розрізняють європейські і японські
професійні кухонні ножі. Європейські відрізняються не дуже гострою заточкою, легкі, міцні, дозволяють різати та шинкувати різні продукти. До них відносяться:

  1. Шеф-ніж. Середньої довжини, широкий біля основи, трохи скошений на кінці, використовується для шинкування і нарізки.
  2. Ніж для лосося і шинки. Має довге вузьке лезо з гострим ребром.
  3. Хлібний ніж. Відрізняється зазубреним краєм, довгим клинком.
  4. Ніж для овочів. Маленьке лезо дозволяє легко чистити та нарізати.
  5. Топірець. Клинок прямокутної форми служить для оброблення м'ясних туш, розрізає кістки й сухожилля.
  6. Універсальний ніж. Характерними рисами є лезо середньої довжини та хороше балансування.
  7. Філейний ніж. Довге лезо, що поступово звужується, призначене для відділення філе від кісток.

Японські кухонні ножі дуже гострі, оскільки кулінарна культура в цій країні вимагає тонкої та красивої нарізки всіх продуктів.

Розрізняють такі підвиди:

  • гато — вузький довгий ніж для особливо тонкої нарізки продуктів;
  • сантоку — японський шеф-ніж для шинкування, оброблення, що відрізняється широким міцним лезом;
  • накірі — служить для тих же цілей, що і європейський філейний ніж.

Вузькоспеціалізовані ножі

Ми описали лише основні види кухонних ножів. Насправді їх набагато більше. Деякі з цих виробів, наприклад, овочечистка, навіть не нагадують формою ніж. Сюди можна віднести також ніж для сиру, піци, тіста. Дуже цікава модель — дворучний ніж для сиру: з кожного боку леза прикріплено руків'я.

Ніж для устриць, призначений для відкривання раковин, має короткий товстий гострий клинок. Тримач з пластиною біля основи надійно захищає руки від зісковзування і порізів.

Для чищення та обробки риби придумані безліч пристосувань: ніж-терка для зрізання луски, ніж-ножиці для відрізання плавців і голови, тонкий ніж для відділення філе.

Ніж для піци являє собою коло з хвилястим або рівним краєм з руків'ям округлої або звичайної форм. Чимось схожі на цей вид і більшість ножів для тіста.

Овочечистки бувають різних форм, але в основному це невелика ріжуча смужка сталі, насаджена на руків'я у вигляді рогатки.

Зберігання та експлуатація

Дуже часто набори кухонних ножів продаються зі спеціальною магнітною підставкою для зберігання і точилом в комплекті. Але так можуть зберігатися тільки металеві ножі. Для керамічних краще використовувати дерев'яні футляри з нішею для кожного ножа. Вони бувають вертикальні та горизонтальні.

Після використання ножі важливо обов'язково вимити вручну, посудомийна машина для цього не годиться. Якщо на лезі з'явилися плями, позбутися від них допоможе простий спосіб: протерти клинок ганчіркою, змоченою в соняшниковій олії та посипаною сіллю.

Про заточування

Точити ножі обов'язково, позаяк тупий ніж небезпечніший гострого: він може зіслизнути з продукту і порізати власника в найбільш несподіваному місці. Точила бувають кам'яні, алмазні, металеві стрижні з насічками — мусати. Також ви можете зробити вибір між ручною та електричною моделями.

Відомі виробники кухонних ножів

В інтернет-магазині АРС можна придбати набір або будь-який з потрібних вам ножів. Багато різних пропозицій у торгової марки Teskoma, яка представляє однойменного чеського виробника кухонного посуду. Ціни на цей вид продукції коливаються від демократичних до досить високих, якість гарна навіть в дешевих моделей.

Поціновувачам суворого стилю і високої якості слід звернути увагу на англійські кухонні ножі. Ціни, звичайно ж, будуть вище середнього, але вони того варті.
Якісна сталь, ергономічна ручка, заточка, яка довго зберігається — перераховані якості властиві товарам фірми Lessner, гідного представника Великобританії на ринку виробників посуду.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон